2ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώθηκε πέρυσι, ο WRO Hellas ανακοινώνει την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, που θα ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2016.

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού θα έχει θέμα «Ο Γαλαξίας μας» και γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών ? STEM), με την υποστήριξη της COSMOTE. Χορηγός επικοινωνίας του Διαγωνισμού είναι ο ΟΤΕ TV.

Για δεύτερη χρονιά το Σχολείο μας έλαβε μέρος στο 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά του Δημοτικού με θέμα » Ο γαλαξίας μου»

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00π.μ έως 2:00μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων AXION Ξάνθης.

Νικητής του διαγωνισμού ανακηρύχτηκε η ομάδα ? Robo march? του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής η οποία θα συμμετέχει και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί  στην Αθήνα.

Δεύτερη θέση κατέλαβε το 3ο Δημ. Σχ. Κομοτηνής με την ομάδα ?Lego Galaxy?

Τρίτη Θέση κατέλαβε το 1ο Πειραματικό Σχ. Αλεξανδρούπολης με την ομάδα ?Probot?

Την τέταρτη θέση κατέλαβε το Δημοτικό Σχολείο Χωριστής με την ομάδα ?Αρειανοί-UFO? και την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού στον πλανήτη Άρη.

Έλαβαν μέρος οι μαθητές:
Μουρβετίδης Θεόδωρος

Σταυρινάκης Γιώργος

Μαυρίδης-Γετερίδης Αναστάσης
Τόσιογλου Θέμης

Υπεύθυνη δασκάλα:Σαραφίδου Μαρία ΠΕ 70