ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Βάσει του ΦΕΚ 21445/5 Μαΐου 2021, Αρ. Φύλου 1825, τα Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης, από τις 10 Μαΐου 2021 μέχρι και τις 25 Ιουνίου 2021.

Η είσοδος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού στα σχολεία θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με μάσκα και την επίδειξη του αυτοδιαγνωστικού τεστ. Κάθε μαθητής θα πραγματοποιεί δύο self-test την εβδομάδα, Κυριακή και Τετάρτη και θα φέρνει την επομένη εκτυπωμένο (ή χειρόγραφο, με βάση το υπόδειγμα που σας στέλνουμε) το χαρτί με το αρνητικό αποτέλεσμα στο Σχολείο, για να μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα.

Από Τετάρτη 5 Μαΐου έως το Σάββατο 8 Μαΐου θα παρέχεται δωρεάν από τα φαρμακεία τα self test για τη Δευτέρα και από εβδομάδα για την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους ανήλικους μαθητές ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών ο δωρεάν αυτό- διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet).

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα. Ο μαθητής επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού έλεγχου.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού έλεγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες θετικοί μαθητές και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα που θα χρειαστείτε δείτε εδώ: https://self-testing.gov.gr/

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία, επικοινωνήστε με το Σχολείο στο 2521042225.

Ο Διευθυντής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Λ. ΚΑΖΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.